Main menu

Cool Games - 2018

З  01 по 04 грудня 2018 р.  в Києві проходив  наймасовіший  Всеукраїнський спортивний захід «Cool Games», у якому  взяли участь більше 600 учнів з усіх регіонів України. Збірну команду Тернопільської області представляли у  І віковому дивізіоні  (8 учнів 2008 – 2009 р.н.)  Тернопільська спеціалізована зош І-ІІІ ст. №3, у ІІ  дивізіоні (6 учнів 2005-2007 р.н.) спеціалізована зош І-ІІІ ст. смт. Залізці, у ІІІ дивізіоні  (8 учнів 2001-2004 р.н.) Борщівський НВК «ЗНЗ-І-ІІІ ст.-гімназія». У кожному дивізіоні змагались по 25 збірних команд від кожної області та м. Києва.
Захід проводився у кращих спортивних комплексах столиці. Учасників  змагань вітали Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, Міністр спорту Ігор Жданов, народні депутати та організатори Ігор. Для всіх учасників були створені чудові умови проживання в санаторії  у Пущі Водиці.
Команда Залозецької школи була представлена  учнями 6 класу Голембйовською Наталею і  Грибом Олександром, учнями 7 класу Вівчариком Романом, Нітефором Юрієм і Хабібулін Ольгою, ученицею 8 класу Мазурок Вікторією. Готував команду вчитель фізичної культури Богдан Мислик, супроводжував  команду  на час змагань директор  школи Ярослав Нечай.
Юні спортсмени змагались у 24 легкоатлетичних естафетах, долаючи різні перешкоди з різноманітним спортивним інвентарем. Поряд з високою фізичною готовністю, школярам необхідно було проявити згуртованість, кмітливість, обережність та акуратність у подоланні перешкод, взаємовиручку та волю до  перемоги. Ці риси залозецькі  учні проявили сповна. З однаковим рахунком 2:1 вони здобули перемоги над збірними командами Львівської,  Донецької , Вінницької, Хмельницької, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Лише втома стала основною причиною поразок  від команд Луганської та Сумської областей.  При однаковій   кількості  перемог із нашою командою, луганчани пройшли у півфінал лише за додатковими показниками.  В підсумку  юні спортсмени  із Залізців  увійшли у  шість кращих команд України. З таким же  результатом завершила змагання  у молодшому дивізіоні команда тернопільських школярів.
Участю у змаганнях  «Cool Games»  залозецька команда завдячує начальнику обласного відділення КФВС МОН України Олександру Бірюкову.
     

                                                                                                                                                             Григорій Макар, заступник  директора з НВР